728 x 90

Cinc escapades de cap de setmana sense sortir de Catalunya

Cinc escapades de cap de setmana sense sortir de Catalunya

Catalunya és un país ple de racons amb encant per descobrir. Des de les platges amb encant repartides per tot al lateral català fins als cims del Pirineu tenim moltíssimes propostes per fer escapades amb família, parella, amics o sols.
Hem intentat fer un breu recull d’algunes d’aquestes propostes per ajudar-te a organitzar la teva escapada de cap de setmana:

Foto: Vol de Coloms

  • Catalunya a vista d’ocell:

    Pots veure el paisatge català des de les altures amb globus aerostàtic. Hi ha diferents opcions arreu del territori, però en destaquem les de la Garrotxa i la de la Costa Brava.

    L’opció de la Garrotxa és a través de l’empresa “Vol de Coloms” i està preparada per volar amb nens. Des d’allà pots veure tots els racons de la Garrotxa tot fent una degustació d’esmorzar de pagès, coca de llardons i una copa de cava. Pel que fa a l’opció de la Costa Brava, és a través de l’empresa “Aircat“, que operen també en altres comarques de Catalunya. Una opció ideal per veure la varietat paisatgística de la Costa Brava i l’Empordà.

 

  • El Delta de l’Ebre

El Delta de l’Ebre és la seva totalitat és un lloc on gaudir de la “slowlife“, pots fer moltes excursions a peu o en bicicleta. Contemplar els capvespres des de la platja del Trabucador, el Far del Fangar i degustar gastronomia ebrenca com els seus arrossos, fan que sigui un destí escollit per passar un cap de setmana.

 

  • El Bressol de Catalunya

Al pre-pirineu català pots visitar la comarca del Ripollès a la seva totalitat. Des de la capital, Ripoll, on pots contemplar el monestir de Santa Maria, tomba de Guifré el Pilós pots fer sortides a municipis com Sant Joan de les Abadesses, Camprodon, Llanars, Molló o Ribes de Freser, des d’on pots contemplar autèntiques joies arquitectòniques del romànic català envoltades d’encisadors paisatges. També és recomanable fer a peu o en bicicleta, la ruta del ferro i el carbó, camí que passa per damunt d’un antic traçat de ferrocarril que unia Ripoll amb Sant Joan de les Abadesses i l’estació de Toralles (Ogassa) des d’on enviaven minerals de les mines de carbó d’Ogassa.

 

  • Interior del claustre del monestir de Santa Maria de Poblet

  • La ruta del Cister

La ruta del Cister està formada pels monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona. Pots visitar els tres monestirs adquirint un pack conjunt i gaudir, en la teva escapada, pels, que de segur que són, els tres monestirs més impressionants de Catalunya.

 

  • Siurana

Apropeu-vos a Siurana i descobrireu un poblet de conte que porta a la pell el record d’assetjaments inacabables i conquestes impossibles.

Encinglada en un lloc inexpugnable sobre el riu van caldre els cavallers de quatre comtes per sotmetre-la. El seu castell defensava una frontera infranquejable que s’estenia del coll de Balaguer a Tamarit de Gaià. Conquerida el 1153, després de caure Lleida i Tortosa, va ser l’últim reducte de la reconquesta a Catalunya. Si guaiteu el precipici que l’envolta, endevinareu per què no va ser conquerida durant tres segles i per què el final va ser tan tràgic.

Abdelazia, la reina mora, abans de veure’s sotmesa als cristians, va preferir estimbar-se d’un cingle amb el seu cavall. I l’animal, en la seva inútil resistència, va deixar marcada sobre la roca, per sempre més, la petja de la seva ferradura. I amb ella desaparegué el darrer baluard sarraí de Catalunya.

Avui dia, podem contemplar un poblet encantador de cases i carrers empedrats i les restes de la fortalesa sarraïna, situades a l’entrada del poble. Als seus peus un pantà d’aigües netes i tranquil•les ofereix la possibilitat de practicar tot tipus d’esports aquàtics.

L’edifici més rellevant de Siurana és l’església, d’estil romànic, amb una portalada, amb timpà figurat, emmarcat per tres arquivoltes de mig punt que reposen sobre columnes amb capitells decorats amb motius diversos.

El poble està envoltat de llocs interessants i és un punt des d’on es pot disfrutar d’unes vistes magnifiques de la Serra de Montsant, la Gritella i les Muntanyes de Prades. Cal destacar Siurana com a referència i destí per a escaladors i excursionistes. Els seus llegendaris penya-segats són coneguts a arreu del món per a la realització d’aquestes pràctiques.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Posts Carousel