728 x 90

La gironina Jost Jou ens presenta el tercer avançament del seu primer disc

La gironina Jost Jou ens presenta el tercer avançament del seu primer disc

Jost Jou en una foto de Joaquim Vinyes

Jost Jou és una artista al complet, amb 24 anys no només compon, escriu, canta i produeix, sinó que també treballa en la part audiovisual del seu projecte musical. Graduada en Comunicació Audiovisual i Multimèdia fusiona les seves dues passions per presentar-nos “Valenta”, la seva pròxima cançó que forma part del seu primer disc “MFQM”. El que marca més el seu estil són les temàtiques de les seves cançons, molt personals i totes amb un missatge al darrere.

La Carla es mou en el món de la música des de petita, tot i fer relativament poc que ha començat a compartir les seves pròpies cançons, ella ha estudiat percussió, cant i fins i tot ha participat en una orquestra durant uns quants anys en els seus inicis.

Valenta”, el tercer tema que surt a la llum dins d’aquesta etapa i que estarà disponible a totes les plataformes digitals. La cançó és una barreja d’electrònica, drum and bass, que anima amb una lletra realment sentimental. Té un estil molt actual marcat pels plats de la percussió i el ritme de la composició, també cal destacar els sons de la natura, ens referim als trons i la pluja d’aquesta tempesta a la qual fa referència l’artista. Podrem veure també com han plasmat aquesta idea en el seu videoclip realitzat per en Joaquim Vinyes i la Júlia Guasch, els tres han format un equip audiovisual molt potent i també porten diversos projectes artístics treballant junts.

Jost Jou té entre mans el seu primer àlbum anomenat “MFQM”. Un disc que parla sobre diferents etapes personals per les quals ha passat aquests darrers anys. En aquest cas, “Valenta” parla sobre el moment en el qual una persona propera a tu, que ha estat al teu costat quan t’has sentit perduda i t’ha recordat del que ets capaç, s’intercanvia els papers amb tu i et toca recordar-li com ha de ser valenta.

Aquesta cançó està produïda per en Johnny Migliorelli, productor amb el qual Jost Jou ha treballat per fer tota la resta del disc. Tots dos han construït una relació de treball sòlida per aconseguir aquesta sonoritat distintiva que caracteritza totes les seves produccions. Porten un llarg recorregut treballant mà a mà i sabem que encara ens queda molt per escoltar.

Jost Jou és una artista autèntica, sempre crea des de la seva veritat essent honesta, té molta força i molt sentiment. La seva música és en català. Té un estil que podem classificar com a pop electrònic, tot i així, algunes percussions l’acompanyen d’una manera més funky, hip hop, o indie. Les seves produccions busquen poder expressar-se en total llibertat, provant idees noves, afegint sons interessants, ja sigui amb objectes, amb percussió corporal o treballant moltes harmonies diferents amb la seva pròpia veu per poder jugar amb la música.
Les seves influències musicals van des del passat fins l’actualitat, amb el hip hop de la Lauryn Hill, la música propera de Lluis Llach, el reagge de l’Adala, La Casa Azul amb la seva música disco, l’artista multidisciplinaria Nathy Peluso, la cantautora Amaia, les produccions de Chico Blanco, etc.

La Carla Jou va néixer a Girona, des de petita va voler endinsar-se en el món de la música cursant 8 anys a l’Escola de Municipal de Música de Girona on va aprendre Cant Coral, Llenguatge Musical, Percussió, va participar en l’Orquestra i també en l’Orquestrada.
Quan tenia deu anys va començar a composar cançons, però no va ser fins els disset anys que va començar sense parar. Sentia la necessitat d’expressar-se a través de la música, era l’única forma que tenia per alliberar-se i des d’aleshores no ha parat. Per la Carla, composar, escriure i cantar és com l’aire que necessitem per poder respirar, un fet imprescindible a la
seva vida.
Durant el seu període universitari estudiant Comunicació Audiovisual a l’ERAM (Escola de Realització d’Audiovisuals i Multimèdia), centre adscrit a la Universitat de Girona, va dur a terme un projecte final de grau grupal anomenat Último Verso, en el qual es va mostrar com a Jost Jou per primer cop realitzant un videoclip. Tot i així, aquesta vegada va ser una col·laboració realitzada pel treball en sí, on es va haver de posar en la pell d’una altra persona.

El passat 2023 va començar a fer els primers concerts com a Jost Jou, ja sigui en festes majors de pobles i en esdeveniments privats, ara hi va acompanyada de l’Eva Forest que fa de DJ. L’artista també va participar en el Concurs Talent Gironès organitzat per les Joventuts del Gironès i va guanyar el premi dins la disciplina musical. De fet, arran d’aquest esdeveniment també va tornar a col·laborar amb les Joventuts del Gironès pel grup Ocell de foc, un programa que realitza diferents campanyes per la prevenció de malalties mentals i el 22 d’octubre va actuar amb la cançó “Deixa de sentir” durant la mitja part del partit de l’Uni Girona per la campanya “Cap caos al cap”. El 4 de gener de 2024 va tornar a cantar durant la mitja part del partit de l’Uni Girona pel llançament de peluixos de Càrites, i ho va fer interpretant la cançó anomenada “Gent”.

Aquest 2024 presentarà el seu primer disc en el qual ens mostra tot el que sent en la seva pròpia pell. És un disc amb sons molt variats, tots venen marcats pel pop, però cada cançó té el seu propi estil i és en català.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Posts Carousel