728 x 90

La 4a edició del Posidònia Fest ve més forta que mai

La 4a edició del Posidònia Fest ve més forta que mai

El cartell d’aquest any el formen les actuacions d’Alba Careta i Henrio, Guillem Roma, Carola Ortiz, Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves, Maio i Judit Neddermann. A més a més, i per tercer any consecutiu, el festival programa tres propostes musicals del Maresme que seran seleccionades mitjançant la crida que avui es posa en marxa.

Les principals novetats que presenta l’edició d’aquest any del Posidònia Fest és que creix en nombre de dies, passant de tres a quatre jornades, i en espais, ja que, a banda de celebrar-se al Port de Mataró, s’integra a la ciutat amb concerts a la Nau Gaudí i els gratuïts de la plaça Santa Maria de Mataró.

Les entrades ja es poden comprar a través de la pàgina web www.posidoniafest.cat.

Crida als artistes del Maresme

Amb l’ànim de fomentar i promoure el talent local, el Posidònia Fest organitza, per tercer any consecutiu, una crida als artistes del Maresme, convidant-los a presentar les seves propostes musicals. Tenen temps de fer-ho, a través de la web www.posidoniafest.cat, fins al 23 de juny.

Col·laboració amb el Festival Poesia i +

El Posidònia Fest col·labora amb el Festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau, i que se celebra del 3 al 14 de juliol a Caldes d’Estrac, Teià, Arenys de Mar, Mataró, Dosrius i Alella. L’objectiu de la Col·laboració és crear sinergies entre dos festivals que comparteixen gustos musicals. El concert de l’Alba Careta i l’Henrio a la Nau Gaudí el trobarem a la programació dels dos festivals.

Col·laboració amb l’Associació Vidre Bufat de Mataró

El Posidònia Fest, a banda de ser un festival de música, també s’ha convertit en un espai dedicat

a l’art. Enguany, l’Associació Vidre Bufat de Mataró, oferirà una exposició de peces relacionades amb el mar i creades amb l’art del vidre bufat. A més a més, un mestre vidrier farà una demostració de creació de peces. L’Associació Vidre Bufat de Mataró té com a objectiu documentar i recopilar tot allò que tingui relació amb la indústria del vidre de Mataró.

Per què Posidònia Fest?

A Mataró es troba una de les praderies de posidònia més importants, pel que fa a la seva extensió, del Mediterrani, abastant aproximadament 700 hectàrees. Aquesta praderia és la llar d’una vintena d’espècies de peixos i un gran nombre d’organismes que aprofiten la protecció proporcionada per la posidònia per reproduir-se. A més, la posidònia juga un paper clau com a filtre biològic, capturant i neutralitzant substàncies tòxiques per a mantenir-les fora de circulació.

Actualment, l’Ajuntament de Mataró i el Port de Mataró, juntament amb altres institucions, entitats i empreses, estan duent a terme diverses iniciatives per protegir i donar a conèixer aquest ecosistema. Mitjançant aquestes col·laboracions, es treballa per garantir la seva conservació i promoure la seva importància ecològica.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Posts Carousel