728 x 90

Oberta la convocatòria del Premi Setba 2024 per a artistes amb discapacitat intel·lectual

Oberta la convocatòria del Premi Setba 2024 per a artistes amb discapacitat intel·lectual

La Fundació Setba obre la catorzena edició del certamen artístic Premi Setba per a artistes amb discapacitat intel·lectual. Actualment, és el certamen més ben dotat de l’Estat Espanyol (13.100 euros en total), el qual reuneix professionals del món de l’art, entitats i empreses amb la finalitat de detectar i reivindicar la feina artística d’aquestes persones.

La convocatòria del Premi Setba forma part del projecte pedagògic Magistrals i està oberta per a totes les persones artistes ­ —majors d’edat i amb certificat de discapacitat intel·lectual (mínim 33%)— que pertanyin a una entitat sense ànim de lucre, legalitzada i registrada a Catalunya.

 

El certamen consisteix en presentar una obra de tècnica i temàtica lliure en format vertical
(70 x 50 cm).

 

L’objectiu d’aquests premis és reconèixer el talent dels artistes amb discapacitat intel·lectual i donar visibilitat a les seves obres.

 

Les inscripcions estan obertes fins a l’11 d’abril de 2024. Per consultar les bases, visitar la pàgina web de la Fundació Setba: https://fundaciosetba.org/inscripcio-premi-setba-2024/

Premis i novetats del Premi Setba 2024:

S’atorguen tres premis artístics d’una dotació econòmica de 8.500 euros i 4.600 euros en material i formació, i un quart premi de disseny. Aquest últim atorgat per l’empresa Bardinet i que té com a resultat ser la nova etiqueta d’un dels vins del celler Lacrima Baccus, DO Penedès.

 

Com a novetats d’aquesta edició, s’ha incrementat un 16% la dotació econòmica, dotant d’aquesta manera una retribució únicament per a l’artista. A part d’aquesta novetat, s’ha incorporat una masterclassDigital portrait – retrato digital” a l’IED Barcelona per a l’artista guanyador/a del Premi Setba 2024 i per a la seva entitat, valorada en 1.000€ i una visita guiada al celler Bardinet Wines per a l’entitat guanyadora del Premi de Disseny Bardinet.

 

Jurat:

Els membres del jurat professional de la 14ena edició del Premi Setba són: Meritxell Duran, escultora i il·lustradora; José Manuel Jaurena, gerent de l’empresa Art Mir; Mònica Ramon, directora de la galeria Artur Ramon i vicepresidenta del Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya; Cristina Sampere, artista i directora de la Fundació Setba; i Montse Sampietro, del Departament d’Activitats de Cultura i Ciència de la Fundació “la Caixa”.

 

Resolució 2023:

El 2023 es van presentar 1.460 obres de 85 entitats de Catalunya. L’obra guanyadora va ser Un quadre imponent d’Aina Fuster del Centre Ocupacional Les Corts (Vídeo resum de la gala).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Posts Carousel