728 x 90

Les 5 rues de Carnaval més bestials de Catalunya

Les 5 rues de Carnaval més bestials de Catalunya

Ja quasi tenim a tocar la festa més esbojarrada de totes, Carnaval. Esperem que tinguis la disfressa a punt. Ja sigui que et disfressis sol, amb comparsa o estiguis en una carrossa, des de Onsortir et proposem els 5 Carnavals més bestials de Catalunya.

 

1 – Carnaval de Terra Endins de Torelló
El dijous dia 8, el dijous gras, es dona el tret de sortida del carnaval amb el “Pullassu“, una festa carregada de dobles sentits on se celebra l’amputació del membre de Margalef, fill bastard del primer rei carnestoltes. Aquest s’engreixa fins a pesar 1500 kg. Del membre s’aprofita tot i tots els assistents en poden menjar en forma de botifarra.
Del carnaval de Terra Endins també en destaquem el Senyoretes i Homenots, on tothom va disfressat del sexe oposat o la Gran Rua de terra Endins amb un plegat de carrosses concursants.

 

 

 

 

2 – Carnaval de Vilanova i la Geltrú
7 dies de carnaval ininterromputs i amb més de 250 anys d’història. Una autèntica festa de la disbauxa. El dijous gras dona l’inici del carnaval amb una Merengada popular, una batalla campal enmig del centre de Vilanova amb quilos i quilos de merenga.
La festa continua amb l’Arrivo, el ball del caramel i el tret més significatiu del Carnaval Vilanoví, el diumenge de comparses.
Milers de comparses de Vilanova surten de casa i es passegen al ritme de la música pels carrers carregats de caramels fins a arribar al seu punt més àlgid, la guerra de caramels a la plaça de la vila. La plaça es converteix en una gran batalla campal, els caramels surten volant per totes bandes.

 

3 – Carnaval de Sitges
Si ets dels que t’agrada contemplar les carrosses, el vestuari, els efectes de llums, aquest carnaval és per a tu. Una rua per dia. La Rua d’Antes, cursa de llits disfressats, el ball del Fardo, i en destaquem la Rua de l’Extermini, una de les rues més grans on se celebra l’últim dia de carnaval, el dimarts.

 

 

 

4 – Carnaval de Platja d’aro
Ni més ni menys que 65 colles d’arreu de Catalunya venen a participar en el que segurament és el carnaval més multitudinari. Des de les 11 h del matí ja es poden veure carrosses, tot i que no és fins a les 16 h que surten les que van a concurs. Tot un dissabte ple de carrosses, comparses i música que es deixen veure pel centre de platja d’aro.

 

 

 

5 – Carnaval Solsona
Un dels carnavals més bojos. Les populars disfresses han estat substituïdes per bates de tots colors i pels gegants bojos, que junt amb la penjada del ruc i la sàtira del sermó, són els elements més singulars del carnestoltes solsoní. Aquí hi trobareu des de curses de boits, nomenament del Mata-ruc d’honor, que sol ser algú lligat a la cultura catalana fins a la famosa penjada del ruc.
El dissabte de carnaval es penja un ruc que segons la llegenda, havien de pujar al cim d’un campanar perquè se’n mengés les males herbes, com no hi cabia per l’escala van decidir enganxar-lo pel coll i enfila’l campanar amunt. El ruc, de mentida no us espanteu, és penjat de manera alegre i al ritme de música fins que aquest ja no pot aguantar més deixa anar l’última micció.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Posts Carousel