728 x 90

L’artista catalana Ariox presenta el seu esperat primer disc

L’artista catalana Ariox presenta el seu esperat primer disc
Ariox

Fotos de Sofia Meza

Ariox is super sad, és el nom del primer disc de l’artista catalana Ariox. Es tracta d’un treball fresc i íntim que fusiona la música amb altres disciplines artístiques com l’escriptura, el dibuix i la il·lustració.

És una obra musical que s’estructura en 12 temes, concebuts per ser escoltats de principi a final, oferint als oients una experiència lineal única. L’artista descriu el disc com a una exploració d’un so desconegut a Catalunya, combinant la seva intimitat personal amb un toc electrònic.

El disc compta amb la col.laboració de Maria Hein en el  tema “Tu i jo” i Julieta a “No és amor

La inspiració d’Ariox ve de detalls i referències musicals d’artistes com Fred Again i Ralphie Choo, que es poden percebre en la riquesa sonora del disc. Aquest àlbum representa més d’un any de dedicació, experimentació i cura, ja que Ariox ha aconseguit teixir un tapís emocional que abraça la tristesa, el buit i el creixement personal.

La producció meticulosa d’Ariox es destaca en aquest projecte, realitzat des de la seva pròpia habitació i l’estudi de producció Camaleó Estudi, sota la guia experta d’Aleixin. El resultat és una obra que reflecteix l’interès profund de l’artista cap a l’art, amb la intenció de deixar una petita marca d’Ariox als cors dels oients.

Ariox is super sad no només és un disc, sinó també un acte de desequilibri artístic, com ho va descriure Jorge Wagensberg, físic i escriptor. L’artista sosté que la creativitat neix del desequilibri i l’autodescobriment. A través d’aquest àlbum, Ariox s’adreça fora de la seva zona de confort, explorant noves formes de creació i presentant temes que revelen colors i territoris inexplorats en els seus treballs anteriors.

Un dels moments més destacats del disc és “Autos de Choque con Sofia“, considerat per Ariox com el desequilibri en tots els sentits. Aquest tema s’origina a partir del so d’un vídeo de l’artista en un parc d’atraccions l’estiu passat. La creació des de l’ambient sonor d’aquesta experiència permet a Ariox explorar textures i emocions noves, destacant així el seu compromís amb el desequilibri i l’autenticitat artística.

Per acabar, Ariox reflexiona sobre el procés creatiu citant Pablo Picasso: “...no dejo de maravillarme ante el milagro que supone no saber nada en este mundo y tan sólo haber aprendido a amar las cosas y comerlas vivas…“. Ariox is super sad és un testimoni d’aquesta meravella de no saber res i, alhora, enamorar-se de la bellesa de l’art i consumir-la plenament.

Descobreix la màgia de la nova onada de música catalana amb aquest treball eclèctic que et portarà a un viatge emocional inoblidable.

Podeu veure a Ariox en directe:

Divendres 26 de gener 2024 – DESCONCERT ICAT (Manresa) · Sala La Clandestina( Antiga Stroika) + Maria Hein, dani6ix & IZZKIDPol Bordas, Yung Rajola, Ven´nus i DJ Trapella 

Divendres 16 de febrer 2024 – BARCELONA · Heliogàbal

Divendres 24 de maig 2024 – FESTIVAL OBSERVA (Sabadell) + 31 FAM

Diumenge 11 d’agost 2024 – SONS DEL MÓN (Roses) + The Tyets

+ dates per confirmar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Posts Carousel