728 x 90

Les processons de Setmana Santa més famoses

Les processons de Setmana Santa més famoses

Segurament aquesta setmana tens vacances i potser tot això de les processons no va molt amb tu, però tens un amic que saps que hi col·labora i hi aniràs a treure el cap i és que de processons n’hi ha moltes a Catalunya. Aquí te n’expliquem les més famoses:

Processó de Verges
El tret més característic de la processó de Verges no és ni més ni menys que la “Dansa de la Mort”. Quatre esquelets ballen al so d’un tabal. Cada un dels esquelets porten un element, una dalla, una bandera, un plat amb cendres i un rellotge sense broques. Un missatge que evoca a la mort, que arriba per tothom igual.
Un missatge molt macabre però tan cert com la vida mateixa.

Processó del Sant Enterrament
A Tarragona trobarem probablement la processó més llarga de Catalunya. Reconeguda com a Element Festiu d’interès Nacional, compta amb més de 5.000 participants.

La Processó del Silenci
Es duu a terme a Badalona, Reus, Tortosa i Manresa. Un acte solemne on el silenci és el protagonista. Comença quan es fa de nit. Només s’il·lumina amb la llum de les espelmes i tothom queda en silenci.

La Passió d’Esparreguera i la Passió d’Olesa de Montserrat
Són dues de les grans escenificacions de la vida de Jesús convertides en teatre. A cadascuna de les funcions participen més d’un centenar de protagonistes. Any rere any han aconseguit perfeccionar, si és possible, l’espectacle amb més efectes, escenografies impressionants i amb banda sonora en directe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Posts Carousel