728 x 90

Una primavera plena d’èxits a l’escena musical catalana

Una primavera plena d’èxits a l’escena musical catalana

Aquesta primavera no parem de cantar i ballar al ritme de les propostes musicals de la música en català.

Destaquem i recomanem algunes de les propostes que hem pogut escoltar fins al dia d’avui i que pots trobar a la nostra playlist de Spotify:

 

  • No esperis res” d’Ayryn i la Cloe

AYRYN es presentava en l’escena catalana del pop urbà amb Tremolar: un viatge en quatre temes per diferents moments de la seva vida. CLOE va ser guanyadora del Concurs KLK al FIM, impulsant-la amb temes com “P*TA SEXY”. Dues noves veus del panorama català que es troben aquest maig a “No esperis res”.

El desamor pot ser dur, però també pot ser una via d’inspiració. Ayryn & Cloe celebren de festa el seu empoderament femení amb una clara idea: estic bé sola. Tranquil·les, sense dependre emocionalment de ningú, gaudeixen de la seva actual realitat on ja no estan lligades a una persona que els restava. Una nit en què s’envien l’una a l’altra el meme de “una lloradita y a seguir”, abans d’arreglar-se i sortir per la porta de casa trepitjant fort.

 

  • Estaré millor demà” de Marlena i The Tyets

El duo madrileny Marlena se suma amb el grup del maresme The Tyets per fer una cançó en català. En aquesta cançó podem escoltar a la cantant de Marlena, Ana Legazpi, cantant en un català perfecte, cosa que ha sobtat a tots els fans, ja que fins i tot ha demostrat que pot cantar en català a tots els concerts que han fet en aquesta gira.
Estaré millor demà, és una cançó de desamor plena de ritme que ben segur que esdevindrà un autèntic hit.

 

  • Una història” de Vienna

Després de l’èxit rotund d’aquest disc, el grup col·laborava amb Auxili, un dels grups del moment, amb el tema ‘Eixir d’aquí’. Ara, la banda alacantina ha tornat amb més força que mai i amb moltes propostes per descobrir-nos; sempre conservant la seva essència pop, i aportant un toc més alternatiu en un primer senzill d’un nou disc que ja deixa entreveure tot el que està per arribar: ‘Cançó de partida’, tema que ens avançaven fa ben poc.

  • Dins del meu cap” de Miki Núñez

Després de l’èxit del seu darrer àlbum ‘121’, Miki Núñez reconnecta amb els seus orígens amb un nou single en català, “Dins del meu cap“, que promet ser el primer hit d’un projecte que sens dubte serà la banda sonora de l’estiu a Catalunya.

Es tracta del primer avançament de l’esperat nou EP de l’artista, que per primer cop ens presenta un projecte íntegrament en català.

 

  • Haiku” de la Julieta

Una mica de reggaeton per a una balada nostàlgica. Així és “haiku”, el nou tema de Julieta, una artista decidida a esdevenir una de les veus revelació del pop i la música urbana en català. Gràcies a temes com aquest que ara estrena, una deliciosa composició impregnada de malenconia però amb tota la força que la nova diva pop sap imprimir les cançons.

Inspirada en la poesia Haiku, el nou tema de Julieta segueix el mateix camí musical de la seva anterior entrega, “LOKURA”, també amb la producció de Grauu. La barcelonina volia fer una oda aquest tipus de poemes japonesos curts però expressius, i ho fa amb una metàfora d’un amor tant urgent com intens. “Parla una mica de les diferències entre dues persones i de com la protagonista prefereix deixar aquest amor com una història curta i bonica que allargar-la i destruir-la”, relata l’artista.

 

  • Q no” de la Sofia Coll

Després de presentar-se amb “Here to Stay” a la passada edició del Benidorm Fest, Sofia Coll ara ens porta “Q NO” una cançó en català que parla d’aquell incòmode moment en què rebutges algú amb qui saps que hi ha amor i connexió, però que, per amor i límits propis, acaba no passant.

Els dubtes afloren i el record bonic és inevitable, però un ha de ser ferm i fidel al seu instint i respectar-se per damunt de tot. De vegades les decisions semblen irracionals, però són les que ens fan més fortes.

Els sons d’aquest pop electrònic urbà acompanyen el mar de contradiccions que la cançó i els humans travessem.

 

  • Tardeo” de les Coco

“Tardeo” és la segona cançó del grup COCO. Format per la Fiona, Clara Oliveres, i Núria Conangla.

COCO és bogeria, il·lusió i magnetisme a l’escenari. Un trio femení que presenta una gira amb més de 45 concerts aquest estiu on no faltarà el seu primer single “Llimona i Sal”, ni tampoc la seva segona cançó “Tardeo”.

“Tardeo” la seva última cançó és un tema que presentasons electrònics barrejats amb ritmes calents, i és una bomba per fer ballar a tothom. “Tardeo” és una tarda d’estiu amb amics, on neix l’amor, i perds la noció del temps.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Posts Carousel